Autizmus és egyéb finomságok

Autizmus és egyéb finomságok

Ápolási díj 2. tárgyalás

2016. augusztus 25. - kiscsillag75

Ma lezajlott a második tárgyalás. Nem volt túl hosszú!

Az alperes (II. fokú szerv) nem adta meg a tanúként beidézett szakértő címét aki tavaly kint járt nálunk.

Az ügyvédemnek pedig nem volt ideje már kikérni azalatt az 1 hónap alatt, mert mint kiderült nem kaphatta meg, mert a bírósági jegyzőkönyvben az alperest jelölték ki.

Először is... igaz, hogy az alperesnek 8 nap állt a rendelkezésre, hogy szolgáltassa az adatot a bíróság felé, de kereken 2 hónap után tájékoztatta arról a bíróságot, hogy mivel nem az ő állományukban van nem tudják a címét megadni!!!!!!

Másodszor hiába állapította meg az idén kijött szakértő, hogy a tartós gondozás és ápolás igénye megalapozott és meg is kaptam a határozatot arról, hogy 2016. június 23.-tól kapom az alap ápolási díjat (26 560 Ft/hó).

A tavalyi ügyben ez nem játszjat szerepet, mivel a II. fog ügyvédje kérte, hogy ne vegye figyelembe a bíróság a most született szakértői véleményt, mert az nem a tavalyi állapotokat tükrözi.

Így most az ügy átkerült más bíróhoz (ami azért rossz, mert egy tárgyalás alkalmával mindig fontos a személyes meghallgatás... a másik bíró ismét csak a papírokat fogja látni!!!!)

A II. fok lehetőséget kapott arra, hogy beidézzen tanúnak valakit aki megalapozottan bizonyítja, hogy a tavalyi szakvélemény helytálló volt. Erre van 30 napjuk (már ha ezalatt meglesz... ahogy itt mennek a dolgok akár fél évük is lehet rá hiszen holló a hollónak....) Majd ha a II. fok kitalálta, hogy ki lesz aki be tudja bizonyítani, hogy 1 több mint 1 évvel ezelőtt a fiam nem szorult gondozásra, akkor kiírják a következő tárgyalást, ami jelen körülmények szerint nem biztos, hogy még idén lesz. Egyébként arra az időszakra ami visszamenőleg járna 200 ezer ft alatti összeg jön ki... de nehogymár ne nekik legyen igazuk.

A bírónő mellesleg azt várta, hogy most visszavonom a keresetet, mivel megkaptam most már az ápolási díjat, tehát nincs semmi gond... arra, hogy az ügyvéd mondta, hogy azért nem vonjuk vissza, mert tavaly is járt volna jószerivel csak legyintett.

Látszott rajta, hogy elégedett, mert nem neki kell döntenie!

Ahogy látom a hozzám hasonló embereket ezzel szivatják meg, hogy senki nem akar dönteni, mert nehogymár az ő felelőssége legyen!!!!

Ez a bürokrácia fellegvára....

Belefáradtam és nem igazán látom a kiutat ebből az egészből... minden egyes tárgyalás arról szól, hogy az időtt huzza a II. fok!!! Ezzel mindenki tisztában a bíróság is, de igazából nemhogy a sarkukra állnának, hanem még tapsolnak is hozzá nekik!!!

 

Röhej az egész.... csak erre tudok gondolni :( :( :(

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyaljukafagyit.blog.hu/api/trackback/id/tr111651326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása